İşletmenin Bilimsel Çerçevesi - Doğaner, Seçkin (Spor Tesislerinin Planlanması ve İşletme, 2024)
Spor ve bağlı bulunduğu ekolojik sistem, her bir parçasına birbirine bağlanan bir tür yapı sunmaktadır. Bu yapı, çalışanların özlük haklarından, tesislerin fiziksel yapısına kadar uzanmaktadır. Bu noktada spor işletmelerinin sağlıklı ve sürdürülebilir yapılanması adına ciddi yönetimsel beceri ve stratejiler gerekmektedir. Spor işletmeleri, diğer işletmelerinden farklı olarak yönettiği sistemin bir parçası olarak hareket etmektedir. Bu hareket ise, bağlı unsurların koordineli çalışması ile mümkündür. Spor işletmelerinde çalışanların alana özgü yetenekler içerisinde olması ve bu doğrultuda seçilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde, işletme içerisinde koordinasyonsuzluk ortaya çıkabilir. Spor işletmeleri aynı zamanda yönetim becerilerini korumak adına reklam ve rekabet unsurlarını ciddiye almalı ve bu doğrultuda hareket etmelidir. Alana özgü çalışanlar, uygun tesis planlaması yapabilecekleri gibi, doğru ve etkili ekipman üretimi veya temini konusunda da becerikli olacaklardır.