Türkiye’deki Spor Tesis Politikaları - Ayverdi, Berkay (Spor Tesislerinin Planlanması ve İşletme, 2024)
Sporun endüstrileşmesiyle birlikte, spor tesislerine yapılan yatırımlar giderek artmaktadır. Türkiye’de de spordan sorumlu çatı örgüt olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye genelinde çeşitli spor tesislerinin yapımını, bakımını, onarımını ve modernizasyonunu üstlenmektedir. Bu kapsamda, stadyumlar, yüzme havuzları, futbol sahaları, spor salonları, atletizm pistleri gibi tesisler inşa edilmekte ve mevcut tesislerin modernize edilmesi sağlanmaktadır. Türkiye'de spor, devlet güvencesi altında olup, Anayasa’nın 58. ve 59. maddeleri spora ilişkin hükümler içermektedir. Kalkınma planları ile çeşitli kanun ve mevzuatlarda spor tesisi yapımı vurgulanmış olup, belirlenen politikalar doğrultusunda spor tesislerinin inşası ve geliştirilmesi devam etmektedir.