Turizmde Arz ve Talep - Kazoğlu, İbrahim Halil (Turizm Ekonomisi, 2024)
Turizm ekonomisi, arz ve talep dengesi üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir alandır. Turizmde arz, turistlere sunulan ürün ve hizmetlerin toplamını ifade etmektedir. Turizm arzı, doğal kaynaklar, altyapı ve üstyapı olanakları, ulaştırma, sosyo-kültürel varlıklar gibi bileşenlerden oluşmaktadır. Turizm talebi ise, turistlerin belirli bir destinasyona seyahat etme isteklerini ve bu seyahatler için harcama yapma kapasitelerini içermektedir. Turizm talebi ekonomik, sosyal, psikolojik ve politik faktörler gibi çeşitli dinamiklerden etkilenmektedir. Bu bölümde, turizm arz ve talebi detaylı şekilde ele alınmış, her iki kavramı da etkileyen unsurlara değinilmiştir.