Turizm ve Turist - Can, Mehmet; Benli, Sercan (Turizm Ekonomisi, 2024)
Ekonomik anlamda öneminin her geçen gün artış gösterdiği turizm sektöründe turistik hareketliliğin hacminin artırılabilmesi, turizm ve turist kavramlarının kapsamının net ve doğru bir şekilde ortaya konulmasına bağlı olarak gelişmektedir. Bu bölümde öncelikle turist ve turizm kavramlarına yönelik tanımlamalara yer verilmiş ve daha sonra turizm sektörünü diğer sektörlerden ayıran kendine has dinamikleri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Ayrıca bu bölümde turizm sektörünün sürdürülebilir bir şekilde büyümesine önemli ölçüde katkı sağlayan turizm çeşitliliği konusuna değinilmiş ve turizm sektöründe ekonomik olarak kaynak aktarımının hangi yönde gerçekleştirilmesi gerektiğini gösteren turizm hareketlerine yönelik bilgiler özetle sunulmuştur. Son olarak ise turizm ekonomisini anlamada önemli bir unsur olan ve turizm alanında yapılan faaliyetlerin özünü oluşturan turizm ürünü kavramı ve bu kavramı oluşturan unsurlar detaylandırılmıştır.