Sosyolojik Araştırma ve Yöntem - Nerse, Serdar (Toplumsal Hayata Sosyolojik Bakış, 2024)
Genel olarak sosyal bilimlerde olduğu üzere sosyoloji alanında da bilimsellik ölçütü belli sınırlar dahilinde kabul edilmiştir. Bilimsel araştırmanın görünenlik kıstası ile sınırlı olan bu kabulü teorik zeminde bir tartışma alanıyla süregelmiştir. Sosyolojik bir çalışmada pratik ilişki ve sınır olarak kabul edilen nicel ve nitel yöntem ile teorik yaklaşımların değerlendirilmesi sürecini içeren aşamaların genel bir değerlendirmesini içeren bu bölümde, farklı yaklaşım, teknik ve diğer süreçler ele alınmıştır.  Dolayısıyla, bu bölümde bilimsel bir çalışmanın temel aşamaları ve kabul edilen sınırlara dair bir tartışma yer almaktadır.