Paranın Zaman Değeri - Reis, Şükriye Gül (Finansal Yönetim, 2024)
Neredeyse tüm finansal işlemlerde nakit akışları ve bu nakit akılarının bugünkü değeri ve gelecek değeri önem kazanır. Bu bölüm okuyucuya paranın zaman değeri ile enflasyon ve alternatif maliyet arasındaki ilişkilerin yanı sıra nominal faiz, reel faiz ve efektif faiz hakkında bilgiler verir. Ayrıca, bir nakit akışının zaman içerisinde sahip olacağı bugünkü değerinin ve gelecek değerinin basit faiz, bileşik faiz ve anüite hesaplamalarına göre nasıl hesaplanacağını anlatır. Bu hesaplamalar yapılırken farklı faizlendirme devrelerinin sözkonusu olması halinde nakit akışlarının değerinin nasıl etkilendiği konusunda okuyucuya yol gösterir.