Finansal Planlama - Evci, Samet (Finansal Yönetim, 2024)
Bu bölümde, işletmelerin kısa ve uzun vadede gerçekleştirmeyi amaçladığı faaliyetlerin parasal ifadesi olarak tanımlanan finansal planlama konusu açıklanmaktadır. Finansal planlama, işletmelerin faaliyetleri süresince gereksinim duyacağı fon ihtiyacının önceden belirlenmesine olanak sağlayarak, bu fonların zamanında temin edilmesine ve ortaya çıkacak fon fazlasının ise değerlendirilmesine imkan vermektedir. Bu nedenle finansal planlar, işletmenin temel amacını gerçekleştirilmesinde önemli bir araçtır. Bu bölümde finansal planlamanın işletmeler açısından önemi değerlendirilmekte, finansal plan türleri ve planlama süreci ele alınmaktadır. Ayrıca nakit bütçesi, proforma bilanço ve gelir tablosunun hazırlanmasında kullanılan yöntemler uygulamalı olarak açıklanmaktadır.