Türk Sigortacılık Sisteminde Bulunan Kurumlar - Kahramanoğlu, Ali (Sigortacılığa Giriş, 2024)
Sigortacılık sistemini yöneten kurallar, yüzyıllara dayanan tecrübe ve bilgi birikiminin bir sonucu olarak günümüze kadar gelmiştir. Sigorta kapsamında sağlanan menfaatlerin zamanla artmasıyla sigortacılık alanı hızla gelişmiş ve sigortacılık hizmetine duyulan talep oldukça genişlemiştir. Genel anlamda kurumların isim olarak bilinse de kurumların işlevleri, yapıları ve acentelerle olan ilişkileri hakkında eğitim ihtiyacı ve tanıtıcı toplantılar düzenlenmesi gerekliliği hakkında cevaplar verilmiştir. Kutuplaşan görüşlerden biri de kamu tarafındaki sektör çalışanlarının yeniliklere kapalı olduğu izlenimidir. Sektör çalışanları dijital dönüşüm için kaynak ayırmış ve yeniliklere açık olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Sigortacılar ve çalışanlar doğrudan işlem yapmadıkları kurumlara ait bilgileri ve kurumların işleyişleri hakkında sınırlı bilgiye sahip oldukları görülmektedir. Farkındalık oluşturma için kurumlarla iletişimin çift yönlü olarak sağlanması ve düzenli eğitimler verilmesi gerekliliği gerekmektedir.