Sigorta İşletmelerinde Fiyatlandırma - Şentürk, Ömer (Sigortacılığa Giriş, 2024)
Her ticari işletmenin temel amacı kâr elde etmek olduğu gibi sigorta şirketlerinin temel amacı da kâr elde etmek ve yaşam faaliyetlerini sürdürmektir. Pazarlama karması olarak nitelendirilen ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma faktörleri içerisinde şirketlere tek gelir yaratan unsur fiyat faktörüdür. Diğerleri ise, maliyet oluşturmaktadır. Bu nedenle, temel amacı kâr elde etmek olan şirketlerin uygulayacağı fiyatlandırma politikaları temel amaçlarını gerçekleştirmede oldukça önem arz etmektedir. Bu bölümde, sigorta şirketlerinin hayat ve hayat-dışı branşlarda primlerini belirlerken hangi faktörleri göz önünde bulundurduğu ve fiyatlandırmayı nasıl yaptıkları detaylı bir şekilde anlatılmıştır.