Sosyal Hizmet Kuruluşlarının Yönetimi ve Örgütlenmesi - Türk, Murat; Toğa, Halim (Sosyal Hizmete Giriş, 2024)
Bireysel ve toplumsal ihtiyaçların belirli bir düzene bağlı olarak ve sistematik bir biçimde karşılanması için örgütlerin varlığı esastır. Sosyal hizmet örgütleri müracaatçıların iyilik hali ve refahı için çalışan hizmet örgütlerdir ve bu hizmet örgütlerinin kendine özgü kurumsal bir yapısı vardır. Sosyal hizmet örgütleri hizmet ürettikleri müracaatçı gruplara ve kurulma amaçlarına bağlı olarak farklı nitelikler taşırlar.  Bu çalışmada sosyal hizmet örgütlerinin dünyadaki ilk profesyonel formları, Türkiye’de sosyal hizmet kurumlarının örgütlenme süreçleri ve uluslararası sosyal hizmet kuruluşlarının örgütleme biçimi açıklanmıştır. Kuruluşların misyonları, hizmet sundukları gruplar, personel yönetimi ve kurumsal yapıları açıklanmıştır.