Yaşlılık ve Engellilik Hizmetleri - Hasgül, Ergün (Sosyal Hizmete Giriş, 2024)
Yaşlılık ve engellilik sosyal bilimciler açısından çalışılması zor ama önemli çalışma alanlarından ikisidir. Her iki konuda toplumsal açıdan üzerinde çalışılması ve düşünülmesi gereken konulardır. Türkiye’de nüfusun hızla yaşlandığını düşündüğümüzde yaşlılara yönelik hizmetlerin ve politikaların geliştirilmesinin önemi açık bir şekilde görülmektedir. Benzer şekilde engellilik konusunda değişen toplum, ilerleyen teknolojik araçlar yeni ihtiyaçları ortaya çıkarmakta ve yeni politikaların geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Bu amaçla yaşlılık dönemi sınıflamasını, özelliklerini, yaşlılara yönelik sunulan hizmetleri, yaşlı istatistiklerini, yasal düzenlemeleri irdelemek önemlidir. Ayrıca engellilik türleri, engelli bireylerin gereksinimleri, engellilere yönelik sunulan hizmetler, engelli istatistikleri, yasal düzenlemeler bu bölümde incelenecektir.