Okul Rehberlik Servislerinin Fiziki Özelliklerine Göre Öğrenci Görüşleri Açısından İncelenmesi - Özpolat, Ahmet Ragıp; Karakaya, Mustafa; Arslan, Ali Osman (Güncel Alan Eğitimi Araştırmaları VI (Güz), 2024)
Bu çalışma da okul rehberlik servislerinin fiziki özelliklerinin öğrenci görüşleri bağlamında ele alınması amaçlanmıştır. Bu yönüyle mevcut okul rehberlik servislerinde fiziki özelliklerini yenilerken veya mevcut fiziki özelliklerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler sunması bakımından önemlidir. Çalışma 2021-2022 Yılları arasında ege bölgesinin 367.514000 nüfuslu bir ilinde 76 lise öğrencisi ile Nitel araştırma yöntemlerinden Fenomenolojik desen kullanılarak gerçekleştirilmiştir.  Çalışma sonuçlarına genel olarak bakıldığında ergenlerin daha çok modern oda da kendilerini rahat hissettikleri ve modern odanın tefrişatını beğendikleri ifade edilebilir. Bu bağlamda modern oda da kullanılan renkler ve mobilyaların ergenler üzerinde pozitif etkisi olduğu yine ifade edilebilir.