Türkiye’de Planlı Kalkınmayı Hedefleyen Teknoloji Politikalarının Mukayeseli Analizi - Çopuroğlu, Yusuf Cemalettin; Şahin, Murat (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler VII-Güz, 2024)
Bu çalışma, Türkiye'de 1963-2023 yılları arasında yürürlüğe giren on bir kalkınma planını analiz ederek, teknoloji politikalarının ülkenin kalkınma sürecine katkılarını incelemektedir. Çalışma, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve toplumsal refah düzeyini artırma hedefleri doğrultusunda, teknolojiye dayalı kalkınmanın önemini vurgulamaktadır. Çeşitli kalkınma planları aracılığıyla teknoloji, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilikçiliğin toplumsal gelişime etkisi ele alınarak, ülkenin rekabet gücünü artırmaya yönelik stratejik adımlar değerlendirilmektedir.