Arıcılığın Genel Durumu, İşletmelerin Ekonomik Analizi ve Pazarlama Stratejileri - Şengül, Zekiye; Saner, Gamze (Bal Arısı ve Arıcılık, 2024)
Bu bölüm, arıcılık sektörünün ekonomik yönlerini tartışmakta ve sektörün mevcut durumuna dair genel bir bakış sunmaktadır. Arıcılık, ekolojik ve ekonomik açıdan önemli bir sektör olarak bal, arı sütü, polen, propolis gibi katma değerli ürünlerle kırsal kalkınmayı desteklerken, sürdürülebilir tarım uygulamaları için kritik bir rol oynamaktadır. Bölümde, "Üretim Maliyetleri ve Karlılık" ile "Pazar Fiyatları ve Gelir Modelleri" gibi alt başlıklar altında sektörün ekonomik dinamikleri ele alınmıştır. Ayrıca, pazarlama stratejileri ve tüketici talebi doğrultusunda sektörel fırsatlar ve riskler tartışılmıştır. Çalışma, sektörün daha sürdürülebilir ve rekabetçi bir yapıya kavuşabilmesi için stratejik öneriler sunmayı hedeflemektedir.