Patoloji Laboratuvarlarında İş Sağlığı ve Güvenliği - Balcı, Elçin (Laboratuvar ve Atölyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği, 2024)
Patoloji laboratuvarları çalışma ortamlarında barındırdıkları çeşitli riskler nedeniyle iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli alanlardır. Burada görev yapan personelin risklere karşı korunmaları, çalışacakları ortam güvenliğinin sağlanması, hastalıkların önlenmesi ve sağlığın idamesi için işveren yükümlü kılınmış olup, çalışanların da sorumlulukları vardır. Patoloji laboratuvarlarında mevcut fiziksel, kimyasal, ergonomik ve psikososyal risk faktörlerinin tespiti ve hastalık önleme çalışmalarının yapılması sağlanmalıdır.