Tekstil Atölyelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği - Yağcı, Ayşe (Laboratuvar ve Atölyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği, 2024)
Bu bölümde tekstil atölyelerinde iş güvenliği konusu ele alınarak, sektöre özgü riskleri ve alınması gereken önlemleri incelemektedir. Bu bölüm İş güvenliği yönetmelikleri ve uygulamaları çerçevesinde, iş yerinde çalışanların güvenliğini sağlamak için alınacak önlemleri detaylandırmaktadır. Tekstil atölyelerine özgü risklere odaklanmakta ve iş kazalarını önlemek için etkili stratejiler sunmaktadır.İşletmelerde karşılaşılan riskler tanımlanmış ve bu risklerin yönetimi için öneriler sunulmuştur. Özellikle makine güvenliği, tekstil üretim sürecinin önemli bir parçası olarak geniş kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır.Çalışanlara yönelik kişisel koruyucu donanımın (KKD) önemi, güvenlik işaretlerinin doğru kullanımına gerçek atölyelerden örnek iyi uygulamalara yer verilmiştir.