B6 Vitamini (Pridoksin) - Sünger, Erdem (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp kullanım oranlarının artmasıyla birlikte, alternatif tıbbın onkoloji tedavilerine entegrasyonunun araştırılması giderek yaygınlaşmaktadır. B vitamini bileşiklerinin tamamının da kanserin önlenmesi, tedavisi ve yan etki yönetiminde potansiyel olarak faydalı olduğu öne sürülmüştür; ancak birçok çalışma, B vitaminlerinin onkolojideki kullanımına ilişkin çelişkili kanıtlar içermektedir. B6 vitamini (piridoksin) de bu alanda sık araştırılan bir molekül olup kanser üzerine etkileri hala tartışmalıdır. Bu bölümde de B6 vitaminin kanser riski, tedavisi ve ilaç etkileşimleri üzerine olan olumlu ve olumsuz sonuçları tıbbi kanıtlar eşliğinde derlenerek özetlenmeye çalışılmıştır.With the increasing use of traditional and complementary medicine, it is becoming increasingly common to investigate the integration of alternative medicine into oncology treatments. All vitamin B compounds have also been suggested to be potentially useful in the prevention, treatment, and side-effect management of cancer; however, many studies contain conflicting evidence regarding the use of B vitamins in oncology. Vitamin B6 (pyridoxine) is a molecule frequently researched in this field, but its effects on cancer are still controversial. In this section, the positive and negative consequences of vitamin B6 on cancer risk, treatment and drug interactions have been compiled and summarized with medical evidence.