A Vitamini ve Karotenler - Kapağan, Tanju (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Kanser hastalarında A vitamini ve karotenlerin kullanımı karmaşık bir konudur. Bu besinlerin bilinen faydalarının yanında çeşitli riskleri de bulunmaktadır. Özellikle yüksek dozda A vitamini veya karoten kullanımı, kanser hastalarının tedaviye yanıtını olumsuz yönde etkileyebilir. Üstelik bu takviyeler bazı kanser ilaçlarının etkinliğini de azaltabilir. Bu nedenle kanser hastalarının bu takviyeleri kullanmadan önce mutlaka hekime danışması gerekmektedir. Cancer patients' use of vitamin A and carotenoids is a complex issue. Alongside their known benefits, these nutrients come with various risks. Especially the use of high doses of vitamin A or carotenoids can adversely affect cancer patients' response to treatment. Moreover, these supplements can also reduce the effectiveness of certain cancer drugs. Therefore, it is essential for cancer patients to consult with a physician before using these supplements.