Alfa Lipoik Asit - Odabaşı Bükün, Hülya (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Son yıllarda tamamlayıcı ve geleneksel tıp kullanımı onkoloji alanında gittikçe artmaktadır. Kanser hastalarında vücutta oluşan oksidatif hasarı azaltmak için antioksidanların alınmasının faydası ve önemi sürekli vurgulanmaktadır. Biz de güçlü antioksidan, anti-inflamatuar ve apoptotik aktivitesi olan ve aynı zamanda günümüzde diyabetik hastalarda nöropati tedavisinde verilen alfa lipoik asitin faydalarını, alternatif tıpta kullanımını ve kanser hastalarının tedavisindeki yerinin önemini yapılan çalışmalar doğrultusunda ve klinik kullanımı açısından anlatmaya çalıştık. In recent years, the use of complementary and traditional medicine has been increasing department of oncology. The benefit and importance of taking antioxidant supplements in cancer patients to reduce the oxidative damage in the body emphasized.  We tried to explain the benefits of alpha lipoic acid, which has strong antioxidant, anti-inflammatory and apoptotic activity and is also given treatment of neuropathy in diabetic patients, its use in alternative medicine and the importance in the treatment of cancer patients, in line with the studies and in terms of clinical use.