Timus Ekstresi - Fidan, Mehmet Cem (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
1980'lerde endüstrileşmeye başlayan tıpta alternatif yaklaşımlar günümüzde popülerliğini korumaktadır. 1900'lerin başında immunolojik ve endokrinolojik etkilerinin ve öneminin keşfiyle timus, bu alanda araştırılan bir organ olmuştur. Enfeksiyonlar, otoimmunute, immun bozukluklar ve kanser gibi bir çok alanda timus bezinin olası etkileri incelenmiş ve timus bezinden elde edilen ekstratların bu hastalıklardaki etkinliği değerlendirilmiştir. Bu bölümde timus ekstratlarının keşfi, tarihsel süreci ve nihayetinde kanser hastaları ile yapılan çalışmalardaki sonuçları ile ilgili bilgiler derlenmiş ve özet haline getirilmiştir.  Alternative approaches to medicine, which began to industrialize in the 1980s, remain popular today. With the discovery of its immunological and endocrinological effects and importance in the early 1900s, thymus became an organ researched in this field. The possible effects of the thymus gland in many areas such as infections, autoimmunity, immune disorders and cancer have been examined and the effectiveness of extracts obtained from the thymus gland in these diseases has been evaluated. In this section, information about the discovery of thymus extracts, their historical process and ultimately the results of studies with cancer patients has been compiled and summarized.