Graviola Meyvesi ve Yaprağı (Annona Muricata Leaf) - Sali, Seda (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Annona muricata (A.muricata); Annonaceae ailesine ait olup, graviola ya da soursop (tarçın elması) olarak da bilinmektedir. Tropik bölgelerde yetişen bu bitki son zamanlarda anti-kanser etkisi ve kanser hastalarında kullanımı nedeniyle ön plana çıkmıştır. Özellikle asetogeninler olarak bilinen bileşenlerinin farmakolojik olarak oldukça aktif olduğu bilinmektedir. Birden fazla mekanizma ile apopitozisi indüklemekte ve özellikle kanser hücrelerine karşı sitotoksik özellik göstermektedir.Annona muricata (A.muricata); belongs to the Annonaceae family and is also known as graviola or soursop. It  grows in tropical regions and is prominent due to its anti-cancer effect and its use in cancer patients. Its components known as acetogenins are known to be very active pharmacologically. It induces apoptosis through multiple mechanisms and shows cytotoxic properties especially against cancer cells.