Kedi Otu (Valeriana Officinalis) - Sali, Mürsel (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Valeriana L. Caprifoliaceae familyasına ait çok yıllık bir bitki grubudur. Valeriana ailesinin Avrupa ve ABD de en yaygın kullanılan cinsi Valeriana officinalistir (kedi otu). Kedi otunun kendine has bir kokusu vardır. Hipokrat zamanından bu yana geleneksel olarak kullanıldığı bilinmektedir. Valeriana officinalis GABA üzerinden sedatif etkilerini oluşturmaktadır. İçeriğinde farklı iridoid türleri vardır. Valeriana officinalis daha çok uyku bozuklukları için sedatif özelliği nedeniyle kullanılmaktadır Yapısındaki farklı etken maddeler nedeniyle birçok alanda kullanımı mevcuttur. Kanser tedavisi yönünden sınırlı sayıda çalışma mevcuttur. Valerianadan elde edilen metabolitlerinin incelendiği çoğu invitro olan çalışmalarda kanser üzerine olumlu etkileri bildirilmektedir.Valeriana L. is a group of perennial plants belonging to the Caprifoliaceae family. The most widely used genus of the Valeriana family in Europe and the USA is Valeriana officinalis (valerian) (cat’s love) Valerian has an unique smell. Traditionally it has been used since the time of Hippocrates. Valeriana officinalis produces its sedative effects through GABA and also contains different types of iridoids. Valeriana officinalis is mostly used for sleep disorders due to its sedative effect. It is used in many clicial situations due to the different active ingredients in its structure. There are a limited number of studies regarding about cancer treatment. Mostly in vitro studies examining the metabolites obtained from valeriana have positive effects on cancer.