Papatya (Chammomilla Recutita) - Şahin Çelik, Buket (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Papatya, Asteraceae ailesinden  batı Asya  ve Avrupada yetişmekte olan bir bitkidir(1).Avustralya ve Amerika da da üretilmektedir. Papatya çayı ,  çok sık tüketilen bitki çaylarından  olup tıp biliminde de kullanılmıştır  ve  uzun  yıllardır  tüketilmiş  olmasına rağmen, sağlık üzerine  etkileri netlik  kazanmamıştır. Farklı ülkelerde  başta  gargara, pomad, krem,buhar inhalasyonu  olmak üzere değişik tüketim formları da mevcuttur.  Çalışmalarda papatyadan  elde  edilen apigenin ve luteolin gibi flavonoidlerin  anti-kanserojenik etkisi olabileceği vurgulanmıştır(2). Amacımız kanser hastalarında papatya kullanımının kanser üzerine olumlu ve olumsuz  etkilerini ve onkolojik ilaçlar ile etkileşimini incelemektir.Daisy is a plant from the Asteraceae family that grows in western Asia and Europe (1). It is also produced in Australia and America. Chamomile is one of the most frequently consumed herbal teas and has also been used in medical science. Although chamomile tea has been consumed for many years, its effects on health are not clear. Different consumption forms are available in different countries, including mouthwash, pomade, cream and steam inhalation. Current studies have emphasized that flavonoids such as apigenin and luteolin obtained from chamomile may have anti-carcinogenic effects(2). Our aim is to examine the positive and negative effects of chamomile use on cancer patients and its interaction with oncological drugs.