Sindirim Sistemi Fizyolojisi - Birsen, İlknur (Fizyoloji, 2024)
Bu bölüm, Sağlık Bilimleri öğrencilerinin ihtiyaç duyacağı şekilde hazırlanmıştır. Sindirim sisteminin yapısal özelliklerine ve sindirim/emilimdeki fonksiyonlarının dışında kısaca vücuttaki genel işlevlerine yer verilmiştir. Ayrıca sindirim sisteminde görev alan organ ve dokuların özellikleri ve işlevlerinin mekanizmaları kısa ve yalın bir şekilde açıklanmıştır. Aynı zamanda bu bölümde açıklamaları kolaylaştırmak için çeşitli tablo ve şekiller yer almaktadır.This section has been prepared as needed by Health Sciences students. The structural features of the digestive system and its general functions in the body, apart from its functions in digestion/absorption, are briefly included. In addition, the characteristics of the organs and tissues involved in the digestive system and the mechanisms of their functions are explained briefly and simply. At the same time, this section contains various tables and figures to facilitate explanations.