Cinsel İşlev Bozuklukları - Karaçay Yıkar, Seda; Nazik, Evşen (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
Cinsel işlev, bireyin başta sinir merkezi, duyu ve genital organları olmak üzere bedeninin bütünsel olarak katıldığı karmaşık bir süreçtir. İnsan yaşamının bir parçası olan cinsellik siklusunda bir aksamanın yaşanması karşımıza Cinsel İşlev Bozuklukları konusunu çıkarmaktadır. Cinsel işlev bozukluğu kadından, erkekten ya da her iki bireyden kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu kitap bölümünde kadına ait cinsel işlev bozuklukları ve erkeğe ait cinsel işlev bozuklukları DSM-5 Tanı Ölçütleri Başvuru El kitabına göre sınıflandırılmıştır. Cinsel işlev bozukluklarının;  prevelansı, tanısı, sınıflandırılması ve tedavisi ayrıntılı bir biçimde açıklanmıştır.