Ürogenital Sistem Anatomisi - Altun, Ertürk; Tok, Doğan Sabri (Güncel Üroloji Çalışmaları V (Bahar), 2024)
Üroloji pratiğinde ürogenital sistem, kadın ve erkek üriner sistemi ile erkek genital sistemi içermektedir. Bu sistemlerin anatomisini bilmek çok önemlidir. Anamnez almada, fizik muayenede, tanı koymada ve tedavi etmede her zaman anatomiden faydalanılmaktadır. Bu bölümde ürogenital sistem anatomisi anlatılmıştır. Distalden proksimale doğru ürogenital sistemin her bölümü ayrı başlık altında ele alınmıştır.