Ortostatik Hipotansiyon Nedeni Üst Gastrointestinal Kanama Olgu Sunumu - Yıldırım, Nuri Hakan (Güncel Acil Tıp Çalışmaları V (Bahar), 2024)
Kalp kapak ameliyatları sonrası kullanılan oral antikoagülan ajanların doz aşımı üst gastrointestinal kanama ile sonuçlanabilir. Bu bölümde yüksek doz oral antikoagülan kullanımına bağlı gastointestinal (GI)  kanama ile acil servise başvuran hastanın olgu sunumu yapılacaktır. Hastanın geliş vitalleri; Sat:98 kan basıcı 100/80 nabız 110 du.  Bu olgu sunumunda oral antikoagulan kullanan hastaların başvuru şikayetlerinin ciddi hemorajilere sekonder olabileceği vurgulanmaktadır.