Acil Servise Anemi ile Başvuran Hastaya Yaklaşım - Oğuz, Seda (Dahili Aciller, 2024)
Bu bölümde acil servise anemi semptomları ile başvuran veya bireylerin laboratuvar değerlerinde rastlantısal olarak anemi ile uyumlu bulgular görülen hastaların tanı ve tedavilerine yönelik yaklaşımlardan bahsedilecektir. Anemisi bulunan hastaların klinik prezentasyonu oldukça değişken olduğu için öncelikle şüphe edilmelidir. Her birey kendi içerisinde ayrı olarak değerlendirilmeye alınmalı ve buna yönelik ileri tanı yöntemleri seçilmelidir. Aneminin altta yatan sebebinin akut veya kronik bir zeminde olup olmadığı tedavi yaklaşımını etkileyecektir. Özellikle acil kan transfüzyonu ihtiyacı olan hastalara zamanında uygulanacak tedaviler hayat kurtarıcı niteliktedir.