Pulmoner Tromboembolizm - Kemancı, Aykut; Çavar, Orhan (Dahili Aciller, 2024)
Pulmoner emboli, sık görülen, mortalite ve morbiditesi yüksek bir hastalıktır. Semptom çeşitliliği fazla olduğu için genellikle hastalar yanlış tanı alabilmektedirler. Pulmoner embolinin tanısal yaklaşımında klinik olasılık hesaplanarak D-dimer testi, BTPA gibi testler kullanılmaktadır. Antikoagülan ve trombolitik tedavileri ise doğru hastada doğru dozda başlanması önem arz etmektedir.