Uyku ve Obezite Arasındaki İlişki - Sarpdağı, Yakup; Toğuç, Hakan (Beslenme ve Hemşirelik, 2023)
Uyku ve obezite arasındaki ilişki çok yönlüdür. Yetersiz ve kalitesiz uyku hormonal dengeyi bozabilir, iştahı artırabilir ve metabolizmayı olumsuz etkileyerek kilo alımına ve obezite riskinin artmasına neden olabilir. Tutarlı bir uyku programı sürdürmek ve yeterli uyku süresini hedeflemek gibi sağlıklı uyku alışkanlıklarına öncelik vermek, obezitenin önlenmesinde ve yönetilmesinde önemli bir rol oynayabilir.