Foliküler Tiroid Kanseri - Kahraman, Emir Gökhan (Tiroid Kanserlerine Güncel Yaklaşım, 2024)
Foliküler tiroid kanseri (FTC), tüm vakaların yaklaşık %10'unu oluşturan ikinci en yaygın tiroid kanseri türüdür. Tiroid bezinin foliküler hücrelerinden kaynaklanan, yavaş büyüyen bir kanserdir. FTC kadınlarda erkeklere göre daha yaygındır ve sıklıkla 40 ile 60 yaşları arasında teşhis edilir. Bu kitap, teşhisten tedaviye ve uzun vadeli takibe kadar FTC'ye kapsamlı bir genel bakış sunmaktadır. Açık ve öz bir üslupla yazılmış olup hem hastalara hem de sağlık profesyonellerine yöneliktir.Follicular thyroid cancer (FTC) is the second most common type of thyroid cancer, accounting for about 10% of all cases. It is a slow-growing cancer that arises from the follicular cells of the thyroid gland. FTC is more common in women than in men and is most often diagnosed between the ages of 40 and 60. This book provides a comprehensive overview of FTC, from diagnosis to treatment and long-term follow-up. It is written in a clear and concise style and is intended for both patients and healthcare professionals.