Nükleik Asitlerin İzolasyonu, Saflaştırılması, Analizi ve Hibridizasyonu - Bezirganoğlu, İsmail; Şimşek Geyik, Merve (Temel Moleküler Biyoloji, 2023)
Nükleik asitler hücresel rolleri yerine getiren ve önemli biyolojik makromolekül sınıfıdır. Bu makromoleküller yani nükleik asitler, yaşayan tüm organizmalarda mevcuttur. Nükleik asitlerin bulunduğu her organizmayla yapılacak olan çalışmalar için izolasyonu gereklidir. İzolasyon aşamasından sonra nükleik asitlerin diğer hücre bileşenlerinden ayrılması saf hale getirilmesi yapılacak olan çalışmalar için elzemdir. Saflaştırılan bu nükleik asitlerin ileriki çalışmalar için analizinin yapılması da çalışmanın güvenirliliğini artırmak için gerekli bir adımdır. Bu bölümde bir nükleik asitin hücreden izolasyonu, saflaştırılması, analizine yer verilmiştir. Ayrıca nükleik asitlerin tespiti için hibridizasyon yöntemlerine değinilmiştir.