Fıtıklar - Anadol, Ziya (Genel Cerrahi Staj Dersleri, 2024)
Karın duvarı, birçok hastalığın belirti ve bulgularının gözlenebildiği bir yapıdır. Bu duvarın en sık karşılaşılan hastalıkları ise fıtıklardır (herni). Genel bir tanımlama olarak fıtık, vücut içinde yerleşmiş organ ve dokuların, onları sınırlayan yapıların zayıf noktalarından dışarıya çıkmasıdır. Karın duvarı söz konusu olduğunda, genellikle gastrointestinal organların karın duvarındaki kas ve fasyaları aşarak dışarı çıkmaları karın duvarı fıtığı olarak adlandırılır. Her iki taraftaki spina iliaka anterior süperior düzeyinin üzerindeki fıtıklar ventral fıtıklar olarak tanımlanırken, bu düzeyin inferiorunda kalan fıtıkların genel adı kasık fıtıklarıdır.The abdominal wall is a firm structure where the signs and symptoms of many diseases can be observed. The most common diseases of this wall are hernias. As a general definition, a hernia is the protrusion of organs and tissues located within the body through the weak points of the structures in which they are located. If the contents of the abdominal cavity (particularly gastrointestinal organs) protrude through the muscles and fascia of the abdominal wall, this group of hernias are called abdominal wall hernias. Hernias above the anterior superior iliac spine level are defined as ventral hernias, while hernias below this level are called groin hernias.