Takayasu Arteriti - Bahramıshad, Mehrek (Aorta ve Hastalıkları, 2024)
Takayasu arteriti 19. Yüzyıl başından beri tanınan, aorta ve dallarını farklı seviyelerde tutan ve henüz çağımızda bile etyolojisi bilinmeyen otoimmün bir vaskülittir. İnsidansı çok az olduğundan henüz etyoloji ve koruyucu hekimlik noktasında daha fazla araştırılmaya ihtiyaç duyulan bir hastalıktır.