Duyu Organları - Kılıç Şafak, Nazire (Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anatomi Kitabı, 2024)
Duyu organları, çevreden gelen uyaranların algılanmasını sağlar. Yaşamın sürdürülebilmesi için iç ve dış ortamdan gelen uyaranların onlara özgü olan reseptörler tarafından algılanarak ilgili merkezlere iletilmesi gerekmektedir. Dokunma organı ve genel duyuyu almak için deri görevlidir. Görme, işitme-denge, tat ve koku gibi duyuların algılanmasından ise göz, kulak, dil ve burun sorumludur. Görme organı göz, işitme organı kulak, tat alma organı dil ve koku alma organı burundur. Dokunma duyusu organı ise deridir.