Genital Sistem - Kılıç Şafak, Nazire (Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anatomi Kitabı, 2024)
Üreme sistemi, canlılığın devamını ve çeşitliliğini sağlamaktadır. Genital organlar; dış ve iç genital organlar olmak üzere iki gruba ayrılarak incelenir. Kadın dış genital organları; mons pubis, labium majus pudendi, labium minus pudendi, vestibulum vaginae, clitoris, glandula vestibularis major, glandula vestibularis minores’tir. Kadın iç genital organları; ovarium, tuba uterina, uterus ve vagina’dır. Erkek dış genital organları; penis ve scrotum’dur. Erkek iç genital organları; testis, epididymis, ductus deferens, vesicula seminalis, glandula prostatica ve glandula bulbourethralis’tir.