Nöropatik Yaralar ve Bakım Yönetimi - Güngör, Serap; Tosun, Betül (“Örnek Vakalarla” Yara Yönetimi, 2024)
Nöropatik yaralar, periferik vasküler hastalık, mikro dolaşım hasarı veya kötü glisemik kontrolden kaynaklanır. Nöropatik yara yönetimi multidisipliner bir ekip çalışması gerektirmektedir. Hemşirelerde bu ekibin içinde yer almalıdır. Hemşireler yara bakımı yönetimi ve tedavi süreci hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Hemşireler hastaların yara bakımı, yaşam tarzı değişikliği, risk faktörleri ve oluşabilecek komplikasyonlar konusunda hastaya ve bakım veren hastalara düzenli aralıklarla eğitim vermelidir. Yara takibinde standardizasyon sağlayarak yara yönetimi sağlamalıdır.