Sıvı Sağaltımı ve Elektrolit Denge - Melek, Şule (Veteriner Genel Cerrahi, 2024)
Sıvı sağaltımı ve elektrolit denge bölümü; hayvanlarda vücut sıvısı düzenlemesinin ve elektrolit dengenin kritik yönlerini anlamaya odaklanır. Bu alan izotonik, hipotonik ve hipertonik kayıplar dahil olmak üzere çeşitli sıvı kaybı türlerini, sıvı aşırı yüklenmesini, dehidrasyonu ve elektrolit dengesizliklerinin klinik etkilerini incelemekle beraber teorik bilgiyi pratik uygulamalarla birleştiren çözümler de sunmaktadır.The section on fluid management and electrolyte balance focuses on understanding critical aspects of body fluid regulation and electrolyte balance in animals. This area examines various types of fluid loss, including isotonic, hypotonic and hypertonic losses, fluid overload, dehydration and the clinical effects of electrolyte imbalances, but also offers solutions that combine theoretical knowledge with practical applications.