Annelik Rol Kazanımı, Anne ve Bebek Bağlanması - Mumcu, Özlem; Şayık, Dilek (Anne ve Yenidoğan Sağlığı, 2024)
Bebeğin aileye katılması ile birlikte aile üyelerinin yüklendiği özellikle kadın için anne olma kavramını benimsemek, anne olma rolünü üstlenmek, bebek ile arasındaki bağlanma sürecini iyi bir şekilde geçirmek gibi yeni sorumluluklar çeşitli zorlukları beraberinde getirmektedir. Bağlanma, duygusal yönü ağır basan ve olması beklenen karşılıklı bir ilişkidir. Annelik rolünün kazanılmasında ve anne-bebek bağlanma sürecinde sadece anneye değil tüm aile bireylerine görev düşmektedir. Bu durumda, bütüncül bir yaklaşımla annenin ve diğer aile bireylerinin davranışlarının ele alınması önemlidir.