Doğum Eylemi - Ertaş, Ebru; Aktaş Reyhan, Feyza (Anne ve Yenidoğan Sağlığı, 2024)
Doğum; bireysel olarak farklılık gösteren fiziksel, duygusal, ruhsal ve sosyal değişikliklerden etkilenen karmaşık ve heyecan verici bir yaşam olayıdır. Bu süreçte; doğum sürecinin yönetimi, doğum eyleminde rol oynayan faktörlerin belirlenmesi, doğum sürecinde izlem ve bakım, doğumu kolaylaştıran yöntemlerin uygulanması büyük önem taşımaktadır. Sağlık profesyonellerinin bakım ve desteği kadınların doğum deneyimlerini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle sağlık profesyonellerinde doğum eylemine yönelik temel bilgi ve becerilerin kazanımı önemlidir.