Teknoloji ve Hemşirelik - Özer, Ali Burak (Güncel Hemşirelik Pratikleri, 2024)
Teknoloji hayatımızda göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir yere sahiptir. Birçok meslek dalında olduğu gibi hemşirelikte de teknolojinin yansımalarını görmek mümkündür. Teknoloji zamanla hemşirelik eğitimi ve hemşirelik bakımında da kullanılmaya başlamıştır. Bu alanlarda robotların, bilişim sistemlerinin ve yapay zekanın yansımalarını görmek mümkündür. Hemşirelik bakımı ve eğitiminin kalitesini arttırmak adına bu teknolojiler kullanılmalı ve geliştirilmelidir.