Eş Zamanlı Multipl Miyelom ve Polisitemiya Vera Tanısı Konulan Nadir Bir Olgu - Demirel, Naciye; Mansuroğlu, İlknur (Vakalarla Hematoloji, 2024)
Polisitemiya vera ve multipl miyelom hematopoetik öncü hücrelerin artmış duyarlılığı sonucunda ortaya çıkan klonal iki ayrı hematolojik hastalıktır.(1) Bu iki hastalığın eş zamanlı aynı hastada ortaya çıkması ise oldukça nadirdir.(1,2,3) Literatür irdelendiğinde; bu iki hematolojik hastalığın eş zamanlı birlikteliğinin oldukça nadir ve sporadik olgu sunumları şeklinde rapor edilmiş olduğu görülmüştür.(2,3) Biz burada; eritrositozla başvuru yapan 53 yaşında, erkek hastamızda; KMPN (kronik miyeloproliferatif neoplazma) ön tanısı ile tetkik ederken yapılan kemik iliği biyopsisi ve aspirasyonu sonucu eş zamanlı multipl miyelom ve JAK-2 pozitif polisitemi vera tanısı koymuş olduğumuz olgumuzu sunduk ve literatür eşliğinde irdeledik.