Yaşlılarda Ruh Sağlığı - Adıgüzel, Vesile (Yaşlılarla Sağlıklı Yaşam, 2023)
Dünyada ve ülkemizde yaşlı nüfusun artışı, aile yapısında ve çevresel koşullardaki olumsuz değişikler nedeniyle yaşlılarda ruhsal sorunlarda artış gözlenmekte ve biyopiskososyal sağlığının önemi giderek artmaktadır.  Yaşlılar yaşadıkları sorunlar nedeniyle desteğe ihtiyaçları olduğu için bu sorunlar yalnızca yaşlı bireyi değil, ona bakım veren  yakınlarını da doğrudan etkilemektedir. Yaşlıların fiziksel özelliklerinin yanında ruhsal ve sosyal özelliklerinin ve sorunlarının bilinmesi; yaşlıların sağlığının korunmasına, geliştirilmesine, hastalıkların tanılanmasına, bakımına, tedavisine ve rehabilitasyonuna yönelik multidisipliner yaklaşımların belirlenmesi, planlanması, uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesi açısından önem taşımaktadır. Yaşlılarda Ruh Sağlığı konulu bu bölümde her yaş ve her meslek grubundaki bireylerin yaşlıların ruh sağlığının önemine dikkatlerini çekmek ve bu konudaki farkındalıklarını artırmak amaçlanmaktadır.