Barok Dönem Çalgısal Formalarından Süit: Johann Sebastian Bach’ın Fransız Süitleri Örneği - Durmuş, Sadık Uğraş (Geçmişten Günümüze Batı Müziği Tarihine Yolculuk, 2024)
Johann Sebastian Bach, süit formunda bestelediği çok sayıda eseri literatüre kazandırmıştır.  Barok Dönem’in popüler formlarından biri olan süit, dönemin sevilen dans müziklerinin art arda getirilmesi ile oluşturulmaktaydı. Hem orkestra hem de solo çalgılar için süitler besteleyen Bach, tuşlu çalgılar için 6 İngiliz Süiti, 6 Partita ve 6 Fransız Süiti besteledi. Fransız Süitleri’nin, İngiliz Süitleri ve Partitalar ile karşılaştırıldığında daha küçük bir hacme sahip olduğu görülebilir. Rafine bir müzik dilini sergileyen Fransız Süitleri, günümüzde popülerliğini hala sürdürmektedir. Piyano ve klavsen repertuvarının en gözde eserleri arasında yer alan süitler, Barok Dönem inceliği ve zarafetini en iyi bir şekilde yansıtmaktadır.