İş Göremezlik Süresi, İyileşme ve Bakıma Muhtaç Kavramlarının Değerlendirilmesi - Aktürk, Gökhan (Maluliyet Kalıcı Bedensel Hasarların Değerlendirilmesi, 2024)
Bedensel zararların tespiti adli tıp uygulamalarında önemli bir yer edinmiştir. Geçici iş göremezlik ve geçici bakıma muhtaçlık durumları da bedensel zararlar kapsamında değerlendirilen kavramlardır. Bu bölümde geçici iş göremezlik, iyileşme ve geçici bakıma muhtaçlık kavramları medikolegal açıdan ele alınmıştır. Bu kavramların adli tıp uygulamaları içerisindeki yeri ve değerlendirme sürecinde dikkat edilecek hususlar güncel uygulamalar kapsamında irdelenmiştir.