Temel Lojistik Faaliyetleri - Cesur, Zafer (Temel Lojistik Bilgisi ve Uygulamaları, 2024)
Bu bölümde, lojistiğin temel faaliyetleri ele alınmaktadır. Lojistik, doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde ve doğru fiyatla müşteriye ulaştırılmasını hedefleyen taşıma, depolama, müşteri hizmetleri, sipariş işleme ve envanter yönetimi gibi temel faaliyetleri kapsamaktadır. Bölümde, taşımacılığın mod seçimi, maliyet etkinliği ve güvenilirliği gibi unsurlarına odaklanarak lojistik yönetiminin stratejik önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, lojistik yönetiminin optimizasyonunun işletmelerin verimliliğini artırdığı, maliyetleri düşürdüğü ve müşteri memnuniyetine katkıda bulunduğu belirtilmektedir.