Adana Sanat Eğitimcileri Çalıştayı ve Öğretmenlerin Etkinliğe İlişkin Görüşleri - Alpaslan, Sinem; Terzi, Abdulgafar; Baltacı , Ramazan (Sanatın İyileştirici Gücü 2 Farklı Bakış Açılarıyla Sanat ve İyi Oluş, 2024)
Sanat eğitiminin daha yaşanılabilir bir dünya için bireylerin yetiştirilmesindeki önemini ve iyileştirici gücünü misyon edinmiş bir düşünceden yola çıkan Düşleyen Çocuklar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen Adana’da 23, 24, 25 Kasım tarihlerinde Altıneller Okulları iş birliğiyle Adana Sanat Eğitimcileri Çalıştayını gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu etkinliğin başlıca hedef kitlesi görsel sanatlar öğretmenleri/sanat eğitimcileri olmuştur. Sanat eğitimine katkı sağlamak adına bu alana hizmet eden paydaşlara uygulanan bir ön anketle görüşler alınmış, yapılan ihtiyaç analizi ile çalıştayın içeriğinde yer alan sanatçı ve akademisyenlerden oluşan bir program yapılmıştır. Sanat eğitimine ve eğitimcisine ne derece, hangi yönlerden katkı sağlanıp sağlanmadığı bu araştırmanın temel sorunsalı olmuştur.İşbirlikçi etkinliklerin, grup çalışmasının öğrenmeye etkisi baz alınarak düzenlenen çalıştay için katılımcı paydaşların tecrübeleri gelecek zamanda düzenlenecek etkinlikler için yol gösterici olmuştur. Bu araştırma ile faydalılık durumunun ölçüldüğü çalıştayın sonunda sorulara verilen yanıtlar, katılımcıların bu etkinlikten hem mesleki, hem de kişisel anlamda kazanım sağladığı yönündedir. Ayrıca konu, hedef kitle ve disiplinlerarasılık bağlamında yapılan yorumlar bir sonraki benzer etkinlikler için geliştirilmesi gereken taraflar olarak tespit edilmiştir.