Annem Bana Nasıl Davranırdı? Ben Çocuğuma Nasıl Davranıyorum? Annelerin Algıladığı ve Uyguladığı Ebeveynlik Stilleri - Savcı, Hale (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, annelerin algıladığı ve uyguladığı ebeveynlik stillerini incelemektedir. Yazar, annelerin çocuklarına nasıl davrandıklarını ve bu davranışların nasıl algılandığını araştırmaktadır. Kitap, Diana Baumrind, Maccoby ve Martin, Darling ve Steinberg, Theodore Millon ve Jeffrey E. Young gibi önemli araştırmacıların ebeveynlik stilleri kuramlarını ele almaktadır. Yazar, bu kuramları kullanarak annelerin ebeveynlik stillerini analiz etmektedir. Araştırmanın yöntemi, bir çalışma grubuyla yapılan anketler ve görüşmelerden elde edilen verilerin analiziyle gerçekleştirilmiştir. Bulgular, annelerin algıladığı ebeveynlik stillerini temalar halinde sunmaktadır. Bu kitap, annelerin ebeveynlik stillerinin kuşaklararası aktarımını inceleyen bir doktora tezinden türetilmiştir. This book examines the parenting styles perceived and practiced by mothers. The author investigates how mothers behave towards their children and how these behaviors are perceived. The book discusses the parenting style theories of important researchers such as Diana Baumrind, Maccoby and Martin, Darling and Steinberg, Theodore Millon, and Jeffrey E. Young. Using these theories, the author analyzes the parenting styles of mothers. The research method involves analyzing data obtained from surveys and interviews conducted with a study group. The findings present the perceived parenting styles of mothers in thematic categories. This book is derived from a doctoral thesis that examines the intergenerational transmission of parenting styles among mothers.