Mekanik Tasarım ve Analizin Bilimsel Esasları - Kacar, İlyas (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, mekanik tasarım ve analiz süreçlerinin bilimsel esaslarını ele almaktadır. İmalat sektöründe sıkça karşılaşılan faaliyetlerin örneklerini sistematik bir şekilde inceleyerek, laboratuvar ve işletme deneylerinden elde edilen bulguları sunmaktadır. Kitap, hem akışkan hem de katı cisim mekaniği konularını kapsamaktadır ve okuyucunun temel mekanik bilgisine sahip olmasını gerektirmektedir. Teorik temel bilgilerin yanı sıra, analiz örnekleri de kısa ve net bir şekilde sunulmuştur. Kitapta yer alan bulgular, Türkçe bilimsel literatüre katkı sağlamak amacıyla sunulmuştur. Yazılım kullanımını gerektiren konuları daha iyi anlamak için, kitapta yer alan örneklerin çizimleri, analiz dosyaları ve eğitim videoları da okuyucuların erişimine sunulmuştur. Kitapta ANSYS® programı kullanılmıştır ve bu programın kullanımına imkan sağlayan Numesys© firmasına ve çalışanlarına teşekkür edilmektedir. Bu kitabın, bilime, eğitime ve sanayiye katkı sağlaması ve ülkede yol gösterici olması hedeflenmektedir. This book covers the scientific principles of mechanical design and analysis processes. It presents systematic examples of activities commonly encountered in the manufacturing sector and presents findings from laboratory and operational experiments. The book covers both fluid and solid mechanics topics and requires the reader to have a basic understanding of mechanical principles. In addition to theoretical foundations, analysis examples are also presented concisely and clearly. The findings presented in the book aim to contribute to the Turkish scientific literature. To better understand topics that require software usage, the book provides readers with drawings, analysis files, and instructional videos. The book utilizes the ANSYS® program and acknowledges Numesys© and its employees for enabling the use of this program. The goal of this book is to contribute to science, education, and industry, and to serve as a guiding resource in the country.