Saha Dışındaki Strateji: Futbol Kulüplerinin Finansal Yapıları ve Kriz Yönetimi - Yaraş, Abdurrahman (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Abdurrahman Yaraş’ın S̈aha Dışındaki Strateji: Futbol Kulüplerinin Finansal Yapıları ve Kriz Yönetimiädlı kitabı, futbol kulüplerinin finansal yapıları ve kriz yönetimi konusunda bir analiz sunmaktadır. Kitap, Prof. Dr. Sümmani Ekici’nin danışmanlığında yürütülen Abdurrahman Yaraş’ın doktora tezinden üretilmiştir.Kitap, futbol kulüplerinin finansal yapıları ve kriz yönetimi konularını ele alarak, bu kulüplerin saha dışında nasıl stratejiler geliştirebileceğini açıklamaktadır. Yazar, kriz kavramını tanımlayarak, krizin nedenlerini ve etkilerini inceler. Futbol kulüplerinin finansal yapılarını ve kriz yönetimlerini analiz ederken, karma yöntem araştırmasını kullanmaktadır.Yazar, kitabında teşekkür bölümünde, çalışmasının oluşumunda kendisine destek olan danışmanı Prof. Dr. Sümmani Ekici’ye teşekkür etmektedir. Ayrıca, eğitim sürecinde kendisine destek olan diğer hocalarına, eşine, annesine, babasına ve kardeşine minnettarlığını ifade etmektedir.Bu kitap, futbol kulüplerinin finansal yapıları ve kriz yönetimi konularında bilgi sahibi olmak isteyen okuyucular için önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır. Yazarın akademik çalışmaları ve danışmanının desteğiyle hazırlanan bu kitap, futbol kulüplerinin finansal sıkıntılarını anlamak ve kriz yönetimi stratejileri geliştirmek isteyenler için faydalı bir rehber niteliği taşımaktadır. Abdurrahman Yaraş’s book S̈trategy Outside the Field: Financial Structures and Crisis Management of Football Clubsp̈rovides an analysis on the financial structures and crisis management of football clubs. The book is based on Abdurrahman Yaraş’s doctoral thesis conducted under the supervision of Prof. Dr. Sümmani Ekici.The book discusses the financial structures and crisis management of football clubs, explaining how these clubs can develop strategies off the field. The author defines the concept of crisis and examines its causes and effects. In analyzing the financial structures and crisis management of football clubs, the author utilizes a mixed method research approach.In the acknowledgments section of the book, the author expresses gratitude to his advisor Prof. Dr. Sümmani Ekici for their support in the development of the study. Additionally, the author expresses gratitude to other professors, their spouse, mother, father, and siblings for their support during the educational process.This book serves as an important resource for readers who want to acquire knowledge on the financial structures and crisis management of football clubs. With the author’s academic research and the support of their advisor, this book serves as a useful guide for understanding the financial difficulties of football clubs and developing crisis management strategies.